Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Tjänsten är placerad vid enheten för ekonomistöd. Aktuell tjänst innebär arbete inom HR/lön inriktat mot myndighetens arbetsmarknadsrelaterade verksamhet.

Enheten består idag av 12 personer som är placerade i Sollefteå.

Arbetsuppgifter 

Du kommer att arbeta med kvalitetssäkring av anställningsprocessen och stötta distrikt i rekryterings- och anställningsprocessen. I samarbete med HR-strateger, lönehandläggare och kontaktpersoner inom distrikt handlägger du ärenden inom främst den arbetsmarknadsrelaterade verksamheten.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Löpande handläggning inom rekryterings- och anställningsprocessen.
  • Kvalitetssäkring av anställningsunderlag utifrån gällande avtal.
  • Stöd och utbildning till medarbetare inom arbetsmarknadsrelaterad verksamhet.
  • Löpande handläggning av ärenden i våra stödsystem Agresso och Evolution.
  • Uppföljning och sammanställning av statistik inom rekryterings- och anställningsprocessen.

Du kommer även involveras i arbetet med utveckling och förbättringsarbeten inom rekryterings- och anställningsprocessen. 

Önskvärda kvalifikationer

Du är utbildad inom personalområdet eller har liknande erfarenhet. Vi ser gärna att du har god datorvana och goda kunskaper i Word och Excel. Goda kunskaper i svenska språket - såväl i tal som i skrift - är ett krav. Resor är aktuella för att på plats stötta och utbilda medarbetare, vissa utbildningsinsatser kan komma att ske via Skype.

Det är meriterande med erfarenhet av offentlig verksamhet och kunskap om Villkorsavtalet och VASA Skog. Det är meriterande om du har erfarenhet från stödsystem Agresso och Evolution. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du bör ha integritet, är noggrann, har god förmåga att samarbeta samt god pedagogisk förmåga.

Villkor

Visstidsanställning 1 år. Möjlighet till förlängning.

Kontakt

Mer information lämnas av enhetschef Erika Mårtensson telefon 0620-57637.

Fackliga företrädare är för SACO Lis Boje telefon 0470-726105 och för ST Magnus Fürst telefon 0560-689946.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV via länken nedan senast den 4 februari 2018.Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollefteå
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/9
Publicerat 2018-01-12
Sista ansökningsdag 2018-02-04

Tillbaka till lediga jobb